Deze interactieve installatie over duurzaamheid is voor het eerst te zien in Hummelo bij de kunstwandelroute (28 maart – 20 mei).  Bezoekers worden aangemoedigd na te denken over hun bijdrage aan een duurzamere leefwijze. In het algemeen zijn er 8 keuzes die mensen kunnen maken om duurzamer te leven (*).
Die thema’s zijn verbeeld in foto’s, (50 x 35 cm) op elke zijde van het huisje. Bezoekers openen de deur van het huisje met een grote sleutel (25 x 5 cm). Binnen keren de 8 thema’s terug. Bezoekers worden aangemoedigd hun bijdrage te leveren aan deze installatie. We hebben tenslotte zelf de sleutel in handen om duurzamer te leven en te zorgen voor het voortbestaan van onze leefwereld.

Afmetingen en materiaal
Omtrek ca. 3 meter, hoogte ca. 2 meter 70. Hout met een dubbele weerbestendige verflaag. De dakconstructie is van metaal en transparant perspex. De foto’s zijn geprint op perspex met dekwit en gemonteerd in brede lijsten van underlayment (voorzien van enkele lagen jachtlak).

(*) 1 de verwarming thuis wat lager zetten, 2 korter douchen, 3 minder water verbruiken (kraan, toilet, tuin sproeien etc), 4 geen vlees eten. 5 lopen, fiets, trein in plaats van auto, boot en vliegtuig, 6 alleen biologische producten (groenten, zuivel etc) gebruiken, 7 alleen maar tweedehands spullen / kleding kopen, 8 Bewust leven (consuminderen, recyclen).