Heimatkunst & Kultour (2018)

Het project Heimatkunst & Kultour kwam tot stand dankzij een subsidie van de Euregio. Het is uitgevoerd door Rob Chevallier en Ines Ambaum in samenwerking met scholieren van het Assink lyceum in Neede, de Kreuzschule in Heek en migranten uit beide plaatsen.
De deelnemers maken van rommelmarkt artikelen een kunstwerk en leggen daarbij een relatie met hun ‘Heimat’. Het ‘Tandem’ Euregioproject eindigde met een expositie in de bibliotheek van Eibergen (22 februari t/m 11 maart). De locatie van de expositie in Duitsland is nog niet bekend.


De Stichting NIEUWE RUIMTE

De Stichting NIEUWE RUIMTE is een initiatief van beeldend kunstenaars in de gemeente Rheden. De gemeente Rheden heeft tijdelijk de voormalige bibliotheek in Velp (Den Heuvel 32) beschikbaar gesteld. In dit pand organiseert Nieuwe Ruimte sinds mei 2018 exposities en activiteiten.
Doel is versterking van culturele en maatschappelijke activiteiten in de gemeente Rheden, met name in Velp waar in de afgelopen jaren een aantal culturele voorzieningen verdween.


NECTAR: Natuur, educatie, cultuur en toerisme in Arnhem
Het plan Nectar ontstond eind 2013 op de locatie Ds. Bechtlaan/Burgemeester Bloemersweg in Arnhem. Het betrof een duurzame, ecologische herbestemmingsvisie voor het stadspark Hoogte80 en de basisschool. Doel was het pand te behouden en de maatschappelijke en natuurlijke waarde van het gebied te versterken. Nectar vulde ontbrekende voorzieningen op met o.a. een eetcafé, theetuin, versmarkt en moestuinen. Het pand zou in een overgangsgebied tussen natuur en stad (groen en rood) fungeren als ontmoetingspunt.


Uitdekunstverkoop

De villa aan de Arnhemsestraatweg 5-7 was in 2011 en 2012 de locatie van de 'Uitdekunstverkoop'. Twee succesvolle exposities waarbij kunstenaars hun eigen kamer in de villa konden inrichten voor verkoop van hun kunstwerken. was opnieuw een succes. Prima sfeer met lezingen en muziek, veel verkochte werken en veel (ca. 1000) bezoekers per editie.
Organisatie: Rob Chevallier in samenwerking met Marike Farenhorst en Lies Sieverding


Expositie Klare Wijn - Klare Lijn

Een expositie van ca. 20 beeldende kunstenaars uit Rheden en Arnhem, met bijdragen van gastexposanten. Allen maakten een werk op het thema 'wijn'. Datum en locatie: 7 september - 30 december 2013 in de
Wine Outlet - Boulevard Heuvelink 12 - Arnhem. Organisatie: Rob Chevallier.

Andere projecten