De stikstofboom is bijna klaar. De installatie is nu gevuld met ruim 80 blaadjes: houten en metalen bakjes en schaaltjes in bladvorm. Elk blad bevat een foto van een solitair staande boom in Nederland. De foto’s zijn gemaakt in elk seizoen. De stikstofboom vormt dus een staalkaart van het Nederlandse landschap.

Spiegel
Alle foto’s in de boom hangen op z’n kop. Dat is logisch want het Nederlandse landschap wordt bedreigd. Stijgende CO2 uitstoot veroorzaakt meer droogte, overstromingen, slagregens en stormen. Klimaatverandering is een proces dat we alleen zelf kunnen beïnvloeden. Daarom staan er spiegels rond de boom. In die spiegel kun je de natuur zien zoals het hoort.
Je kunt de eenzame bomen dus zien als een standvastig symbool van hoop. Het kán nog goed komen…..
Bekijk alle afzonderlijke foto-objecten van de stikstofstoom

Bedankt voor bijdragen
Na een oproep in regionale weekbladen en op internet, zijn er nu 100 blaadjes. Op deze plaats dank aan iedereen die een blad geleverd heeft. De stikstofboom is dus op tijd klaar voor de expositie tijdens de kunst 10 daagse in Bergen aan Zee. Die expositie is van 8 t/m 18 oktober. De boom staat in galerie Het Wapen van Bergen, Vijverlaan 13-17.
In 2021 staat de boom in het Kunst Torentje in Almelo.

De stikstofboom in de pers:
Rheden-nieuws (Rheden en omgeving)
Arnhemse Koerier
Flessenpost uit Bergen
Regiobode on line
Drimble

     

          

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *