Op twee expositie in mei is klimaatkunst te zien: de stikstofboom in het Muiderslot en ‘Water en ijs’ op de kunstbeurs Huntenkunst in Ulft. Ik ben aanweizg in stand nummer 93.
‘Water en ijs’ is een installatie die gaat bestaan uit 4 series van 15 kunstwerken. De eerste serie is klaar en is voor het eerst volledig te zien . Op 3 panelen zijn 15 bakken bevestigd met daarin foto’s van schaatsbanen in Nederland. De foto’s zijn gemaakt in de winter, maar er ligt geen ijs, want de Hollandse winter is door klimaatverandering geen winter meer. Ijs hebben we nog wel in onze vriezer: daarom liggen de foto’s op een laag van ijsblokjesvormen. En die zijn er, geheel volgens de regels van de consumptiemaatschappij, in ontelbare soorten en afmetingen.
Tijdens Huntenkunst is ook het eerste deel van serie 2 te zien. Wie belangstelling heeft voor aankoop kan de samenstelling van dit kunstwerk mede bepalen.
Openingstijden: vrijdag24 mei 17.00-21.00 , zaterdag 25 mei 10.00-20.00, zondag 26 mei 10.00-18.00.
Meer info over dit kunstwerk.

‘De stikstofboom’ staat van 1 juni tot en met 15 september op de klimaatexpo in het Rijksmuseum Muiderslot. Ook op deze 10e locatie verschilt het kunstwerk op enkele plaatsen van vorige exposities. Nieuw is dit blad met een foto van het Goois natuurreservaat Groeve Oostermeent tussen Blaricum en Huizen.
Op de expositie in het Muiderslot tonen 20 kunstenaars werk over de uitdagingen rondom klimaatverandering. Het is een innovatieve tentoonstelling die je op een inspirerende en educatieve manier aanmoedigt om na te denken over jouw rol in het behoud van onze planeet en bij te dragen aan een duurzame toekomst.
Bezoektijden: 1 juni -15 september, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: 17,50, gratis met museumjaarkaart.
Meer info over dit kunstwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *