De wereld is in een crisis aan het raken, dat is duidelijk. Stikstofcrisis, natuurrrampen, oorlogen, de dreiging van een stijgende zeespiegel, klimaatverandering. Het is er, elke dag. We kunnen niet langer wegkijken. Het artikel van Peter van Vliet op Duurzaam Nieuws geeft een kritische, fatalistische visie op onze toekomst. En daar is geen woord van gelogen.

Maar als we helemaal niets doen, wordt het alleen maar erger in die toekomst. Dan kun je beter een beetje idealistisch en altruïstisch zijn. Denk eens aan je kinderen en kleinkinderen. Wil je die laten opgroeien in een land waarin nu al gesproken wordt over temperaturen van 45 graden,  extreme verhoging van dijken en de plek waar je het beste kunt wonen als ‘klimaatvluchteling’?
Dan kun je beter kijken naar alles wat kan helpen om de natuurschade te beperken. Duurzamer leven bijvoorbeeld. Een klein beetje bewuster zijn bij wat je doet en hoe je leeft. Er zijn acht mogelijkheden. en die zijn te zien in de installatie ‘The key to our future existence’. Deze installatie en 30 andere kunstwerken staan vanaf 16 maart op de kunstwandelroute in Hummelo. Gratis entree, want de natuur is van ons allemaal. Maar voor slechts 10 euro koop je een boekje met achtergrondinfo over de kunstwerken. En dan wordt de wandeling door het prachtige landgoed Enghuizen bij Hummelo nog leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *