Kringloopkunst maken op een inspirerende locatie. De Tuin van Sjef in Velp blijkt een ideale bron voor mooie tekeningen en schilderijen, zowel voor kinderen als volwassenen.
De Tuin van Sjef is een idyllische oase in een stedelijke omgeving. De tuin, met talloze zeldzame bloemen en planten, een vijver en een beek, is aangelegd door bioloog en beeldend kunstenaar Sjef van der Molen (1945-2014). De tuin en het woonhuis met een klein museum zijn nu eigendom van Stichting De Tuin van Sjef.

Opzet van de workshop
Deze workshops zijn voor kinderen van het basisonderwijs (6 – 12 jaar). De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 kinderen. De workshop start met een kleine verkenning van de tuin, om inspiratie op te doen voor een tekening. Ook binnen biedt het museum inspiratie via jeugdtekeningen van Sjef van der Molen.
Voor de workshop deelnemers is de tekening een startpunt van creatieve mogelijkheden. Uitwerken met verf, combineren met collages of andere tekeningen, alles kan. Na een korte pauze zoeken de deelnemers een voorwerp uit de dozen met kringloopspullen.  De combinatie levert het persoonlijke kringloopkunstwerk op, dat de deelnemers mee naar huis nemen.
De workshop wordt gegeven in het kader van Sjors sportief en creatief. Inschrijven via deze link (8 euro pp.)

Regiobode 28 oktober 2020: