Omschrijving

De kunstwandelroute trok in 2023 ca. 15.000 bezoekers en is daarmee één van de belangrijkste kunstroutes in Oost-Nederland. Deelnemende kunstenaars plaatsen hun buitenwerk in de schitterende omgeving van het landgoed Enghuizen.
Op de route van 2024 kom je twee installaties van mij tegen.


(1)  The key to our future existence’, Deze installatie met 8 foto’s gaat over duurzaamheid: 8 opties om duurzamer te leven. Maar wie heeft de sleutel in handen? Dat kunnen bezoekers binnen in het huisje ontdekken, en ze kunnen hun mening geven.
Dat levert veel ondersteuning op zoals ‘Verrassend’, ‘Leuk idee’  en ‘Dit maakt de wereld een stuk mooier’, ‘Goed als iedereen dit doet’,  ‘Dit zou mooi zijn voor ons allen’. Er zijn ook Engelse, Duitse en Skandinavische teksten geschreven, wat het uitgangspunt van deze installatie onderstreept: het gaat om een mondiaal probleem.

De mooiste reacties:
– “We willen onze zoon laten opgroeien in een betere wereld.”
– “Onze voorouders hebben de wereld gemaakt tot wat het is. Wij kunnen bepalen wat het wordt!”
– “Kleine stapjes maken een groot verschil”
– “De bezieling terug”
– “Alles wat je aandacht geeft, groeit”
– “In alles minderen, vooral minder consumeren”
– “Stop met vlees”
– “Laten we er samen voor gaan”

 

Meer info: zie de pagina op deze site.

(2) ‘Gedicht. Gestapeld’  is een samenwerking met ‘De Omsmeders’. Deze groep dichters maakte 15 haiku’s op het snijvlak van natuur en literatuur. De dichters werden geïnspireerd door het natuurgebied én door de combinatie met het beeld dat geplaatst wordt bij De Klevenhorst. In dit beeld zijn ruim honderd boeken verwerkt, deels bedekt met boomschors.

Datum Tijd Locatie
28-03-2024 - 20-05-2024 12:00 am