Omschrijving

De IJsselbiënnale is een groot regionaal kunstevenement met veel activiteiten. En veel kunst uiteraard, verbonden via een fietsroute langs de IJssel.
De Harculo Energiecentrale in Zwolle is één van de startlocaties. Hier is een groepstentoonstelling in binnenruimtes en buiten.
De stikstofboom heeft een topplek, direct bij de ingang. De voormalige energiecentrale (IJsselcentraleweg 6), is een echte hotspot. Prachtige kunstwerken in een sfeervol industriegebouw, met terras in de natuur.
De actualiteit van deze installatie is niet ver. Vlak achter het terras stroomt de IJssel waar de waterstand bijna een recordhoogte gaat bereiken. Dat onderstreept de boodschap over klimaatverandering, die de stikstofboom uitdraagt. Het werk is mooi van alle kanten te bekijken en zelfs van bovenaf.
De Harculo Centrale is dagelijks open van 9.00 tot 18.00 uur; ik ben er elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Hopelijk tot ziens, want dit is een uitstapje waard!

Ook de media in Zwolle hebben aandacht voor de stikstofboom:
De Stentor

De Peperbus
RTVfocus
– Bekijk via deze link meer info over de stikstofboom op de IJsselbiennale, plus het volledige programma

Workshops kringloopkunst maken op de IJsselbiënnale
De workshops kringloopkunst maken zijn voor kinderen en volwassenen.
Het onderwerp is vrij, maar aansluiten bij het thema van de IJsselbiënnale (tij, tijd en tijdelijkheid) is uiteraard mogelijk.
De eerstvolgende data en locaties zijn:
– 22 juli bij Harculo centrale in Zwolle
– 29 juli bij Harculo centrale in Zwolle
– 5 augustus bij Harculo centrale in Zwolle (in samenwerking met Clear rivers),  Lees meer info over de plasticvanger in de IJssel via deze link.
meer info:
– 26 augustus: Stayokay in Gorssel

Inschrijven kan via kringloopkunst@outlook.com

 

Datum Tijd Locatie
18-07-2021 - 15-08-2021 12:00 am