Omschrijving

Op 9, 10 en 11 mei is er in de Rozendaalse kerk een uniek, gratis toegankelijk evenement.
Er zijn actuele kunstwerken te koop van de groep Grensverleggers, professionele beeldend kunstenaars die werken met herbruikbare materialen. De meeste, conceptuele kunstwerken belichten maatschappelijke problemen. Op elk kunstwerk kan geboden worden. Een aantal kunstwerken is alleen te koop op de kunstveiling (11 mei van 14.00 – 16.00 uur.). Van de opbrengst is een deel bestemd voor de Rozendaalse kerk en voor Artsen zonder grenzen.

Grensverleggers
De groep ‘Grensverleggers’ bestaat uit Ab Marte (Velp), Hubert van Soest (Velp), Suzanne Compaan (Amersfoort), Hans de Raad (Nijmegen), Rob Chevallier (Steenderen), Sybrecht Bosker (De Steeg), Joris Kelderman (Delft), Betty Disco (Doesburg) en Miriam van der Linden (Dieren). De groep is opgericht door Rob Chevallier in 2023.

De leden van ‘Grensverleggers’ maken bewust gebruik van herbruikbare materialen, tweedehands spullen of afval: kunst als pleidooi voor recycling en duurzaamheid. De professionele beeldend kunstenaars zijn geen idealisten, radicalen of anarchisten. Het zijn realisten. Ze constateren dat voor de mens een duurzamer, grensverleggend gedragspatroon noodzakelijk is, om de wereld leefbaar te houden. Die boodschap dragen de kunstenaars voornamelijk uit via hun materiaalkeuze: van fietsonderdelen tot kringloopspullen en van papier, tot stoffen en hout. De meeste kunstwerken belichten actuele maatschappelijke onderwerpen.

Een indruk van de te veilen werken is te zien via Linkedin.
Of bekijk de afbeeldingen hieronder:
 
 

Meer informatie
(manifest, veilingcatalogus en leden) https://www.grensverleggersindekunst.nl/

Datum Tijd Locatie
09-05-2024 - 11-05-2024 12:00 am