Omschrijving

Op 10 oktober is de dag van de duurzaamheid. Die dag valt midden in de expositie in de bovenzaal van de Haagse Kunstkring in Den Haag (van 23 september tot en met 20 oktober).
Hier is duurzame kunst te zien: kunstwerken die gemaakt zijn van en met herbruikbaar materiaal. Maar ook: kunstwerken die de bezoeker van de expositie oproepen na te denken over een duurzamer levenspatroon. Want dat is één van de manieren om de opwarming van de Aarde te verminderen. Dat vinden de deelnemende kunstenaars aan deze expositie.

Er is werk te zien van:
Rob Chevallier (tevens curator) (fotografie/kringloopspullen)
Gerard ten Broek  (fotografie/installaties)
Tineke Jacobs  (fotografie, tekeningen, mixed media)
Peter van Loon  (installaties)
Maarten van Noort (schilderijen en papierkunst)
Sona Sahakian (mixed media)
Joke van der Wiel  (ruimtelijk werk)

Meer info:
Rob Chevallier (initiatiefnemer en curator) is oprichter van de groep ‘Grensverleggers in de kunst’. Het manifest van deze groep sluit aan bij deze expositie over duurzame kunst:
“De roep om een duurzaam levenspatroon wordt sterker.Een groeiende groep kunstenaars onderschrijft die ideologie en onderstreept dat met de materiaalkeuze voor hun kunst. Ze maken bewust gebruik van herbruikbare materialen, tweedehands spullen of afval: kunst als pleidooi voor recycling en duurzaamheid. De kunstenaars  zijn geen idealisten, radicalen of anarchisten. Het zijn realisten. Ze constateren dat voor de mens een duurzamer, grensverleggend gedragspatroon noodzakelijk is, om de wereld leefbaar te houden.”

Datum Tijd Locatie
30-09-2024 - 20-10-2024 12:00 am