Omschrijving

Aan deze expositie in het Zandvoorts museum doen 10 kunstenaars mee.
Te zien zijn onderstaande foto-objecten, die deels een relatie hebben met de zee en met Zandvoort en omgeving. Twee werken zijn speciaal voor deze expositie gemaakt.

 
“Vuile was”,    “En de winnaar is…”,    “Strand bij Bergen aan Zee”

“Klimaatschalen”,    “Vriend en vijand (Opheusden)”,    “IJsbeer, onder water”
 
Vriend & vijand (Opheusden), Klossenenspoelen, Kooikersduinen (Ameland)

Uit het persbericht van het Zandvoorts museum:
“Een tentoonstelling in het Zandvoorts Museum met sculpturale kunst van hoog niveau. Het museum wordt ingericht door diverse kunstenaars met betoverende grote sculpturen en installaties. Zij hebben zich laten inspireren door Zandvoort en de strijd tussen natuur en stedelijkheid. De deelnemende kunstenaars zijn allen landelijk bekend en hebben een indrukwekkende tentoonstellingslijst: Pim Palsgraaf, Marjolijn Mandersloot, Betty Disco, Miriam van der Linden, Paul de Reus, Herman Lamers, Midas Zwaan, Rob Chevallier, Ralph Lambertz en Marlène Sjerps.
Waar laten de kunstenaars zich door inspireren. De boodschap werd duidelijk gemaakt door de conservator/directeur van het museum, Hilly Jansen. Het moet met Zandvoort te maken hebben. Zee, strand en duinen. Herten in de duinen maar ook in de bebouwde kom. Zij lopen dwars door alle beperkingen heen. Denk aan Zandvoort als badplaats, of autosport op het Circuit. Zandvoort kent ook kleine straatjes in het oude centrum met vissershuisjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.”

Lees meer info op de website van het Zandvoorts museum.

Bekijk de introductievideo met Engelse ondertitels via Youtube.

 

Datum Tijd Locatie
21-01-2022 - 25-06-2022 12:00 am