Workshop kringloopkunst maken bij AZC Overijssel in Almelo.
De groep bestaat voornamelijk uit kinderen tot 10 jaar, plus enkele kinderen in de leeftijd van 10 – 16 jaar. Zes middagen gaan ze aan de slag met kringloopspullen. Het thema is deze keer ‘thuis’. Daarbij kan de huidige of de vroegere leefsituatie het uitgangspunt zijn.
De eerste middag is een kennismaking met kringloopspullen. Voor veel kinderen is het nieuw dat je allerlei bruikbare spullen gewoon uit een bak kunt halen. En dan kun je er ook nog op tekenen, schilderen, plakken etc.
De vier volgende middagen zijn voor het opbouwen van een collectie ‘maakwerk’ met verschillende materialen. Tekenen, schilderen, werken met stempels, ecoline en glitters en tenslotte collages maken uit stapels tijdschriften.
In de laatste les kiezen de kinderen het mooiste werk dat ze gemaakt hebben, of ze maken nog een laatste werk. Ze kiezen ook een voorwerp uit de dozen met kringloopspullen. En dat combineren ze tot hun kunstwerk voor de expositie.
De activiteit is een samenwerking met Stichting De Vrolijkheid.


   

Wat een mooie kringloopkunst is er gemaakt!
Bedankt kinderen en ook de vrijwilligers voor jullie hulp en misschien tot ziens bij de volgende workshop kringloopkunst maken.