ROB CHEVALLIER
PHOTOGRAPHY
KRINGLOOPKUNST
 


Kijk ook op Facebook:

rob chevallier

Onder begeleiding
een foto-object
maken? Dat kan!
Mail naar
chevallier@inbox.com6-7-2018 met Ines Ambaum op het kantoor vd Euregio

Heimatkunst & Kultour (2018)
Het project Heimatkunst & Kultour kwam tot stand dankzij de Euregio. Het wordt uitgevoerd door Rob Chevallier en Ines Ambaum in samenwerking met scholieren van het Assink lyceum in Neede, de Kreuzschule in Heek en migranten uit beide plaatsen.
De deelnamers maken van rommelmarkt artikelen een kunstwerk en leggen daarbij een relatie met hun ‘Heimat’.
Het 'Tandem' Euregioproject eindigt met een gezamenlijke expositie in Vreden en de gemeente Haaksbergen.

- Link naar video en artikel in Tubantia, 17-11-2018
- Download het artikel in Tubantia (jpg)

 
14 november 2018
De groep scholieren uit Heek arriuveert in Neede voor een gezamenlijke lunch met scholieren van het Assink lyceum.
De middag bestaat uit een welkomstwoord van directeur Ingrid Hegeman, een rondleiding van de Nederlandse scholieren met de Duitse gasten en uitleg over het project door Ines Ambaum en Rob Chevallier.


14 november 2018
Na het bezoek aan het Assink lyceum lopen de Duitse kinderen naar de kringloopwinkel vlakbij de school. Daar kopen ze voor maximaal 8 euro pp een voorwerp dat hen doet denken aan hun 'Heimat' in Duitsland. Dit voorwerp gaan ze combineren met een foto, tekening of schilderij. Zo ontstaat een uniek en persoonlijk kunstwerk over het thema 'Heimat'.

 

21 november 2018
De Nederlandse kinderen gaan per bus naar Gronau. Ze kopen in het KaDeCe, een soort kringloopwinkel, voor maximaal 8 euro pp een voorwerp dat hen doet denken aan hun 'Heimat' in Nederland. Met dit voorwerp en een tekening, foto of schilderij maken ze een uniek en persoonlijk kunstwerk over het thema 'Heimat'.


 
22 november 2018
De scholieren van het Assink lyceum gaan aan de slag met hun gekochte voorwerpen. De eerste fase is het moeilijkst. Het gaat om ideevorming en visualisering. Iedereen moet in feite al voor zich zien welke afbeelding met het voorwerp gecombineerd gaat worden en hoe het kunstwerk er uit gaat zien. Via de mindmap methode, tips en trial and error, zijn na 1 les al bijna alle concept kunstwerken gevormd.   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   

 
  >HOME